Concert Festes Majors Picassent 2013. “Zarzuela escenificada: Agua, azucarillos y aguardiente”

1233295_524022634338187_1423215113_o

L’obra a interpretar: “Agua, azucarillos y aguardiente” és la sarsuela que la Societat Musical l’Om ha elegit per al concert de les Festes Majors de Picassent 2013. Aquest gran concert és fruit del treball de més de 7 anys de la nostra societat musical en pro de la música i la cultura en el nostre poble.

Gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Picassent i la col·laboració desinteressada de diverses agrupacions com ara el Cercle Catòlic Sant Roc de Burjassot, cantants, actors amateurs, ballarins i més gent, la nostra societat ha pogut abastar aquest gran projecte que estrenarà la sarsuela escenificada al nostre poble interpretada per a orquestra simfònica tal i com es va escriure originalment l’any 1897.

La temàtica: es tracta d’una obra del mestre Federico Chueca, un sainet ple de vida i colorit, visió amorosa dels barris baixos madrilenys i culminació de les sarsueles de l’època. Està  basada en el costum molt arrelat de la burgesia madrilenya de passejar pels jardins de Recoletos i el Prado, on s’oferia als caminants, en les clàssiques botiges, un refresc amb aigua de Lozoya o de la Fuente del Berro. Amb aquesta aigua s’oferia un azucarillo, que s’acompanyava amb un xorret d’aiguardent anisat o mitja copa de cassalla o Chinchón.

Musicalment, l’obra ens porta a l’origen dels sainets espanyols del segle XVIII. És a dir, una obra fonamentada en la brevetat de l’argument, la utilització d’allò pintoresc local, en llenguatge, maneres, usos, toponímies i vestimenta, i caràcter humorístic i satíric. Però també els desenllaços públics, en carrers i places, els escenaris de carrer, el caràcter contemporani de l’acció i els materials musicals ambientals, la música preexistent procedent del folklore urbà.

Les agrupacions que participaran:                                                                   Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Om de Picassent                                     Cor de la Societat Musical l’Om de Picassent                                                               Cor del Cercle Catòlic Sant Roc de Burjassot                                                                   Escola de Declamació “Joventut Artística” del Cercle Catòlic de Burjassot

Juan José Aguado Baena, director musical                                                                Fanfi García, director d’escena                                                                                  Esther Aguado Tronchoni, directora del cor de Picassent                                      Amparo Aguado Tronchoni, directora del cor de Burjassot   

Els actors:

Elena Martín García (Pepa),                                                                  

Carmina Sánchez Picazo (Manuela),                                                                       

César Miguel Vercher Palanca (Lorenzo),                                                                 

Pablo Lillo Mierzejewski (Vicente),                                                                               

Elia Albert Arocas (Asia),                                                                                               

Luciano Mendoza Puga (Serafín),                                                                        

Encarna Doménech Alcañiz (Doña Simona),                                                           

Francisco Domingo Sancho (Don Aquilino),                                                                    

Kiko Albert Escudero (Garibaldi).

cartell sarsuela Societat Musical l'Om de Picassent

Agraïments: la Societat Musical l’Om de Picassent vol agrair l’esforç i treball que han realitzat totes les persones que han ajudat a fer possible aquest gran concert:

– A l’Ajuntament de Picassent, per patrocinar el concert i convidar la nostra societat a realitzar anualment aquest gran espectacle durant les Festes Majors.

– Al Cercle Catòlic Sant Roc de Burjassot, per tota l’ajuda i el mobiliari que ens ha servit d’atrezzo; al seu Cor dirigit per Amparo Aguado Tronchoni i a l’Escola de Declamació “Joventut Artística”.

– Als actors que han estat durant molts mesos (vacances d’estiu incloses) assajant per oferir-nos aquesta fusió de teatre i música. Sense vosaltres res d’açò hauria estat possible. Mil gràcies!!!

– A Fanfi Garcia, per encarregar-se de la direcció d’escena i coordinació de la part teatral. (“no nos queda más remedio… que el sablazo!!!!”)

– A les sopranos Elena Martín i Carmina Sánchez per la seua dedicació, treball, esforç i complicitat.

– A tots aquells músics amics nostres que desinteressadament han vingut de Zamora, Ciudad Real, Burjassot, les Illes Canàries, Montserrat i altres pobles del voltant a participar en el concert per poder gaudir tocant una obra com la sarsuela.

– Al grup de dansa format per Susana Albert, Silvia Galera, Amparo Gil, Raquel Sanchis que amenitzaran el preludi i el “pasacalle” final de la sarsuela.

– A l’equip directiu del col·legi Mare de Déu de Vallivana i la seua directora, Marta Espí, per haver cedit l’edifici per als assajos de l’orquestra durant el mes d’agost. Moltes gràcies per prestar-nos ajuda sempre que la necessitem.

– A la Junta Directiva de la Societat Musical l’Om per l’organització de la sarsuela que ha sigut un gran repte per a tots nosaltres.

– Al “grup d’intendència” format per Carmen Gómez, Felisa Silla, Lolín Tarazona, Primi Tarazona, Ramón Sánchez, Mª Dolores Romaguera i Mª del Carmen Campos.

– A Rafael Albert, materials de construcció, per deixar-nos les valles altes d’obra per fer els “camerinos” on puga canviar-se el cor.

– A Pilar i Mónica, floristes, per les plantes grans que utilitzàrem com a atrezzo per simular el jardí de Recoletos.

– I a tots i totes els que amb el seu treball (per xicotet que haja sigut) han fet possible aquest gran concert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s