Concert Festes Majors Picassent 2014

Tot a punt per al concert de Festes Majors d’enguany on l’Orquestra Simfònica de la Societat l’Om interpretarà El Carnaval dels Animals amb acompanyament dels pianistes Bartomeu Jaume i Antonio Moya i amb Julio Gómez Vivó com a narrador.

El Carnaval dels Animals va ser escrita com a divertiment el 1886, durant les vacances del compositor, i s’ha convertit en una de les seues obres més populars. Saint-Saëns va prohibir expressament que s’interpretara per al públic en general, perquè pensava que podia perjudicar la seva reputació de compositor seriós. Una clàusula del seu testament va permetre per fi, i després de la mort del compositor, que s’alçara la prohibició de representar aquesta obra i que el 1922 es presentara al gran públic.

carnaval dels animals

Lleons, gallines, pollets, cangurs i peixos són objecte d’una sèrie d’afectuosos retrats realitzats amb tota una varietat de recursos i enginyosos procediments musicals, que l’han convertida en una obra valuosíssima com a eina pedagògica. Escrita amb tota la seua virtuositat tècnica habitual i amb el seu gust pel bon treball, constitueix un rar exemple d’humor creat solament per mitjans musicals.

La versió que vos presentem per al Concert de Festes Majors de Picassent 2014 està escrita en forma de suite per a orquestra simfònica i consta de 14 números amb narració en forma de conte infantil. A més, l’Orquestra interpretarà, com ve sent habitual, música de compositors espanyols com ara Suspiros de España d’Antonio Álvarez, La Virgen de la Macarena o una peça acompanyada de guitarra espanyola amb el guitarrista José Pechuán, i també Las dos comadres, polca per a dues trompetes del compositor Frank Lavitz.

El concert es realitzarà a l’aire lliure al pavelló situat a la Plaça de l’Ermita de Picassent, el pròxim dimecres 3 de setembre a les 23:00 hores (en finalitzar la missa) i està englobat dins dels actes de les Festes Majors 2014 que patrocina l’Ajuntament de Picassent.

Festes Majors Picassent 2014

11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s