Encetem projectes d’innovació pedagògica als col·legis de Picassent

Durant el mes de febrer la Societat Musical l’Om encetarà projectes d’innovació pedagògica en col·laboració amb els col·legis Mare de Déu de Vallivana i Príncep d’Espanya de Picassent, amb l’objectiu de fer accessible la formació musical a tot l’alumnat per contribuir a la consecució de l’èxit acadèmic i així beneficiar-se de les millores en les capacitats cognitives i socials que es deriven a través de la pràctica musical.

Innovació en col·legis 02

Alumnat participant al projecte d’innovació en cursos anteriors. Foto: Pepita Maravella.

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana és la promotora d’aquests projectes que incentiven la implicació dels equips docents, a més d’afavorir la col·laboració entre societats musicals (Ensenyaments de Règim Especial) i col·legis d’Infantil i Primària (Ensenyaments de Règim General).

L’alumnat participant al projecte, que no ha tingut encara contacte amb l’ambient musical, desenvoluparà uns tallers instrumentals i d’expressió corporal amb música. Coneixeran, jugaran i aprendran amb l’ajuda d’un instrument musical, ja que la seua pràctica afavoreix el rendiment d’aprenentatge de l’alumne en tots els sentits, reportant múltiples beneficis pedagògics. La Conselleria d’Educació ha comprovat en les avaluacions diagnòstiques que els alumnes que dediquen més temps a la formació musical obtenen millors resultats acadèmics en les competències lingüística i matemàtica i que el desenvolupament d’activitats musicals és una eina valuosa per a la millora de l’adquisició de les competències bàsiques i per al foment de l’èxit escolar.

Els projectes es realitzaran fins al mes de juny quan es realitzarà una audició final on l’alumnat podrà demostrar la feina realitzada durant tots aquests mesos.

Innovació en col·legis 01

Alumnat participant al projecte d’innovació en cursos anteriors. Foto: Pepita Maravella

Un pensament sobre “Encetem projectes d’innovació pedagògica als col·legis de Picassent

  1. Retroenllaç: lasbandasdemusica.com entrevista la Societat | Societat Musical l'Om de Picassent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s