L’Escola de Música l’Om prepara un projecte d’innovació

Des de fa diversos mesos l’Escola de Música l’Om de Picassent ve preparant un projecte a nivell intern de l’escola que pretén fomentar i promoure la investigació i innovació educativa amb pedagogies actives i accions creatives que permeten afavorir l’èxit escolar a través de l’educació musical.

Aquest projecte fou presentat per a les subvencions convocades per a la realització de projectes d’investigació i innovació educativa de la Conselleria d’Educació i fou un dels 46 seleccionats entre tots els que presentaren les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

Des de la direcció de l’escola es va idear un projecte integral que incloguera diferents disciplines artístiques a més de la música, inèdit, per aconseguir com a resultat final una producció escènica de caràcter escolar; i on també s’ha volgut provar l’aplicació de l’anomenada metodologia per projectes a les aules de la nostra escola de música.

“La música de la natura” està basat en l’obra “El Carnaval dels Animals” del compositor francès Camille Saint-Saëns, una obra considerada una broma musical. Lleons, gallines, pollets, cangurs i peixos són objecte d’una sèrie d’afectuosos retrats realitzats amb tota una varietat de recursos i enginyosos procediments musicals, que l’han convertida en una obra valuosíssima com a eina pedagògica.

El resultat final del projecte es veurà reflectit en un concert-espectacle que es realitzarà el pròxim dissabte, 18 d’abril a les 19:00 hores a l’AUMA (Aulari de la Música i les Arts de Picassent).

La música de la natura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s