Història il·lustrada de la música

El passat 4 de setembre de 2018, l’Orquestra Simfònica i el Cor de la Societat Musical l’Om participaren en el Concert de Festes Majors de Picassent a la plaça de l’Ermita. Per a enguany, la nostra Societat havia proposat un viatge a través del temps pels seus grans compositors i estils amb una “Història il·lustrada de la música”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’acte, dirigit pel mestre Alex Puchades (que ja va dirigir en alguna ocasió la nostra orquestra) va començar amb melodies de cant gregorià interpretades pel Cor de la Societat que dirigeix Rafael Cifre. Passant per les diferents èpoques històriques, les agrupacions van fer un recorregut fins arribar al segle XX amb la presència de grans compositors com ara Haydn, Mozart, Bach, Beethoven, Pachelbel…

Primi Tarazona ens va fer de narradora de l’espectacle i ens va anar transportant a través dels diferents estils musicals fins als musicals de Broadway i peces de grups mítics com ara The Beatles, Abba o Coldplay. Mentrestant l’artista picassentina Alba Bla fou l’encarregada d’anar il·lustrant totes aquestes obres i estils amb dibuixos en directe, cosa que va permetre fusionar diferents disciplines artístiques com ara el dibuix i la música. Així mateix les cantants Paula Centeno i Maity Estupiñán, membres del Cor de la nostra Societat, van ser les encarregades de posar veu a alguna de les obres més contemporànies com ara Yesterday o Moonriver.

Des de la Societat Musical l’Om volem agrair a l’Ajuntament de Picassent pel patrocini del concert així com a tots els músics, socis i sòcies, col·laboradors i simpatitzants nostres per donar suport a la música i a la cultura del nostre poble.        De tot cor, gràcies per fer Societat, gràcies per fer música!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s