Banda

La Banda de la Societat Musical l’Om de Picassent destaca per ser la més jove de les agrupacions de la societat. El concert de presentació va ser a les festes de Santa Cecília de 2007 al saló d’actes de la Parròquia de la Miraculosa de Picassent.

Va nàixer amb l’objectiu d’ampliar el repertori musical de la nostra Societat amb obres composades per a instruments de vent i percussió i a més per tal que els educands d’aquest tipus d’instruments pogueren continuar el seu aprenentatge musical i cultural dins d’una agrupació de caràcter col·lectiu.

banda Societat Musical l'Om

Cercavila de la Banda de la Societat Musical l’Om pels carrers de Picassent amb motiu de les Festes de la Miraculosa 2013.

Poc a poc ha anat creixent en nombre d’instrumentistes. Destaquen les actuacions a la cercavila dels Carnestoltes 2008 a Picassent, en intercanvis com ara amb la Societat Musical “Amadeus” de Burjassot o amb l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís de València o en el Trasllat de la Verge de la Medalla Miraculosa des de la seua Parròquia fins la Parròquia de Sant Cristòfol de Picassent, al desembre de 2008. A més, participa anualment en la realització de concerts patrocinats per la Diputació de València dins les Campanyes “Retrobem la nostra Música” per a la promoció de la música de compositors valencians.

També realitza diferents cercaviles al llarg de l’any: per a les festes de Santa Cecília, patrona dels músics, per als concerts d’aniversari de la Societat, per a les Festes de la Miraculosa de Picassent (durant l’últim cap de setmana de maig) o en altres esdeveniments de caràcter festiu de la nostra població.

En maig de 2012 va participar en una trobada amb la banda juvenil de l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís de València i la banda juvenil d’Albalat de la Ribera amb motiu del 25è Aniversari de l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís.

En setembre de 2012 va participar junt a l’Orfeó “Gregorio Gea” de Benimaclet (València) en un concert d’antologia de la sarsuela a benefici de la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer de Picassent.

Al febrer de 2014 va participar en el Trasllat de Sant Antoni des de l’Ermita de la Vallivana de Picassent fins la plaça de l’Ajuntament junt amb l’Associació Cultural “El Fugidor” que va realitzar una passejada tradicional amb foc, amb motiu del X Aniversari de l’associació coetera.

El seu primer director fou Juan José Aguado Baena. Des de 2016 fins a 2018 se’n va fer càrrec el director montserratí Jose Salmerón Alemany. Des de 2018 està sota la direcció del picassentí Héctor Pérez Tarazona.

 

Banda de la Societat Musical l’Om durant el concert de Santa Cecília de 2019. 30/11/2019.