Orquestra Infantil

L’Orquestra Infantil de la Societat Musical l’Om de Picassent va iniciar les seues activitats l’any 2007 com a resposta a la necessitat que l’Escola de Música l’Om tinguera una agrupació de caràcter col·lectiu on l’alumnat poguera començar a tocar en grup, com a pas previ a l’ingrés en les agrupacions de la Societat (Banda i Orquestra Simfònica).

Baix la direcció del nostre director titular Juan José Aguado Baena va començar a formar-se una agrupació de conjunt instrumental simfònic de corda i vent amb els més xicotets de l’escola de música que més tard rebria el nom d’Orquestra Infantil.

L'Orquestra Infantil durant l'audició de Nadal 2014. Foto: Oscar Senabre

Concert de l’Orquestra Infantil durant l’audició de Nadal 2014 a l’AUMA de Picassent.

L’objectiu d’aquesta agrupació és la formació dels xiquets i xiquetes de corda i vent en els seus primers passos al món d’una agrupació simfònica i com a resposta, la seua programació resulta d’un repertori d’obres que resulten pedagògicament interessants per a l’alumnat.

L’Orquestra Infantil, durant la seua existència, ha interpretat obres de Sheila Nelson, Offenbach i altres arranjaments de compositors clàssics com ara Mozart o Vivaldi, entre altres.

L’Orquestra Infantil participa a nivell intern en les audicions trimestrals de l’Escola de Música l’Om realitzades a l’Aulari de la Música i les Arts de Picassent, així com a altres concerts que realitza anualment la Societat Musical l’Om com ara el tradicional concert de Santa Cecília o el concert anual de celebració de l’aniversari de la fundació de la Societat.

 Des de 2006 fins al 2015 el seu director fou Juan José Aguado Baena. Des de 2015 se’n fa càrrec de la seua direcció Alícia Sanchis Pradas, professora de violí de l’Escola de Música l’Om de Picassent.