Orquestra Simfònica

,L’Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Om de Picassent es va fundar en març de 2006. Des d’aleshores es preocupa de mostrar al públic les grans obres de compositors de totes les èpoques, especialment els grans clàssics i barrocs (Vivaldi, Corelli, Haydn, Mozart, etc.).

Entre el seu repertori trobem obres de Mozart, Haydn, Corelli, Vivaldi, Strauss, Telemann, Händel, Bach, Txaikovski, Bizet i Holst entre d’altres, destacant la interpretació de “Pere i el llop” de Prokófiev, “El Amor Brujo” de Manuel de Falla, l’escenificació completa de la sarsuela “Agua, azucarillos y aguardiente” de Federico Chueca, o “El Carnaval dels Animals” de Saint-Saëns, durant els concerts de les Festes Majors de Picassent a principis del mes de setembre.

A pesar que és una orquestra molt jove ha participat en la XIX Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud i, anualment, realitza el programa d’intercanvis organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i les campanyes “Retrobem la Nostra Música” que patrocina la Diputació de València.

1272326_524021911004926_38350236_o

Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Om durant el concert Festes Majors de Picassent. 4 de setembre 2013. Foto: Christian Sanchis.

Ha realitzat concerts a Picassent a llocs com ara l’Ermita de la Mare de Déu de Vallivana, la Parròquia de la Miraculosa, la Parròquia de Sant Cristòfor, a l’Institut d’Educació Secundària l’Om, a l’Aulari de la Música i les Arts i al Col·legi Internacional “Ausiàs March, al Club de Tennis de Torrent, al convent de Sant Francesc de Morella, al teatre “Tívoli” i la Casa de Cultura de Burjassot, a les festes patronals de Beniparrell, al paranimf de la Universitat Politècnica de València i a l’aula magna de l’Escola Politècnica Superior de Gandia, al centre penitenciari de Picassent, al Teatre Auditori Municipal d’Aldaia, a l’auditori de Paiporta, a l’edifici “Sanchis Guarner” del Barri Orba d’Alfafar, al saló d’actes de l’Agrupació Musical “La Lírica” de Silla, al local social del Centre Instructiu i Musical de Massanassa, al saló d’actes de la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal, a l’auditori de Catarroja, a l’auditori Germanies de Manises, a Alcàsser, etc.

concert Santa Cecilia Orquestra Societat l'Om

Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Om durant el concert de Santa Cecília 2013.

A més, des de la seua fundació, porta a terme una important llavor en la recuperació de la música tradicional del poble de Picassent recuperant obres com ara la Pregària a la Mare de Déu de Vallivana (durant el 50è Aniversari de la seua Coronació, l’any 2007) i l’Himne a la Verge de la Medalla Miraculosa que va estrenar una vegada restaurada la seua imatge.

També ha realitzat gires de concerts per Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana junt al cor “Francisco Salinas” de Salamanca interpretant entre altres, el Rèquiem i la Missa de la Coronació de Mozart, el Messies de Händel o el Glòria de Vivaldi i actuant a llocs com ara la Clerecia de la Universitat Pontifícia i l’església de la Puríssima de Salamanca, a la Basílica de San Miguel, l’església de la Concepción i la Real Basílica de San Francisco el Grande de Madrid, la Cocatedral de Santa Maria de Castelló de la Plana i l’església de Santa Caterina de València.

Des de l’any 2006 i fins al 2015 va estar sota la direcció de Juan José Aguado Baena, professor de violí del Conservatori Professional de Música de València. Des de 2016 fins a 2018 el seu director titular fou Jose Salmerón Alemany. Des del març de 2018 se’n fa càrrec de l’agrupació Ximo Arias Botías, director també de l’Orquestra Simfònica de L’Artesana de Catarroja. A més ha estat sota la direcció d’Enrique Llorens, professor de violí del Conservatori Professional de Música de Torrent, Àlex Puchades, director de l’Orquestra del CIM de Benimaclet i Alberto Ramírez, director de la banda de la Societat Musical Alcublana.