Projectes d’innovació escola

Al llarg de cada curs escolar l’Escola de Música l’Om realitza un projecte d’innovació a nivell intern que pretén fomentar i promoure la investigació i innovació educativa amb pedagogies actives i accions creatives que permeteren afavorir l’èxit escolar a través de l’educació musical.

Des del claustre de professors s’idea un projecte integral inèdit que, a més de la música, incloga diferents disciplines artístiques, per aconseguir com a resultat final una producció escènica de caràcter escolar. Amb aquesta experiència s’aplica l’anomenada metodologia per projectes a les aules de la nostra escola amb un projecte multidisciplinar que permet treballar aspectes curriculars des d’un àmbit més motivador per a l’alumnat.

Alguns exemples han sigut:

  • Curs 2014-2015 “La música de la natura”: es basava en l’obra “El Carnaval dels Animals” del compositor francès Camille Saint-Saëns, una obra considerada una broma musical. Lleons, gallines, pollets, cangurs i peixos són objecte d’una sèrie d’afectuosos retrats realitzats amb tota una varietat de recursos i enginyosos procediments musicals, que l’han convertida en una obra valuosíssima com a eina pedagògica. Aquest projecte fou un dels 46 seleccionats i patrocinats per la Conselleria d’Educació, entre tots els que presentaren les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  • Curs 2015-16: “Rodamón musical”: projecte basat en músiques representatives de diferents països del món amb les quals l’alumnat va fer un viatge imaginari a través de diferents cultures.
  • Curs 2016-17: “Cançoner picassentí”: projecte sobre la recuperació de les cançons populars del poble de Picassent així com altres cançons populars infantils valencianes.
  • Curs 2017-18: “L’ocell Daurat”: projecte basat en la cantata infantil “L’ocell Daurat” de Frederic Mompou.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  • Curs 2018-19: per determinar.