2012 El Amor Brujo

Cada any per al Concert de les Festes Majors de Picassent a principis de setembre, la Societat Musical l’Om prepara un projecte important que porta treballant durant molts mesos. Per a l’any 2012 el projecte triat per al concert fou “El Amor Brujo” de Manuel de Falla.

Falla, nascut a Cadis el 1876 és junt amb Granados, Albéniz i Joaquin Rodrigo, un dels màxims exponents del nacionalisme musical espanyol. Format a Madrid i París, la seua producció conté tant la influència de les arrels musicals hispàniques com la de la música francesa i les avantguardes europees.

Per a la interpretació d’El Amor Brujo, la Societat Musical l’Om va comptar amb la col·laboració desinteressada dels ballarins David Merino i Eva López; Esther Aguado Tronchoni a les veus i en la part de text recitat amb Jésica Fortuny Marzo, que realitzaren un gran espectacle. A tots ells, moltes gràcies per compartir aquesta experiència musical dirigida al públic picassentí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

LA TEMÀTICA DE L’OBRA:                                                                                           El Amor Brujo es va estrenar com a ballet el 22 de maig de 1925 a París, baix la direcció del propi Manuel de Falla.

Més enllà de les dades folklòriques, el compositor vol penetrar en l’ànima de la música andalusa, en aquest “cante jondo”, música ancestral que transmet els ecos i les reminiscències de múltiples cultures. Capta i integra en la seua música la força primitiva, el caràcter màgic i l’essència tràgica d’aquest art les arrels del qual s’enfonsen en un passat llunyà.

En l’argument del ballet, Candelas, bella i jove gitana, és cortejada per Carmelo i desitja correspondre al seu amor, però l’Espectre del seu primer amant, un gitano gelós, dissolut i infidel, l’aterra i s’interposa entre ella i Carmelo.

Carmelo persuadeix a Lucía, una jove gitana amiga de Candelas, que fingisca estar enamorada de l’Espectre fins que haja pogut donar a Candelas el “bes de l’amor perfecte”. Carmelo i Candelas intercanvien per fi el bes salvador i l’Espectre és conjurat per a sempre, “vençut per l’amor”.

PATROCINADOR:

Excel·lentíssim Ajuntament de Picassent

Logo_Ajuntament_web