2014/2015 La Música de la Natura

Durant el curs 2014-2015 l’Escola de Música l’Om de Picassent va preparar un projecte d’innovació a nivell intern que pretenia fomentar i promoure la investigació i innovació educativa amb pedagogies actives i accions creatives que permeteren afavorir l’èxit escolar a través de l’educació musical.

Aquest projecte titulat “La música de la natura” fou un dels 46 seleccionats i patrocinats per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, entre tots els que presentaren les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

Des de la direcció de l’escola es va idear un projecte integral que incloguera diferents disciplines artístiques a més de la música i inèdit, per aconseguir com a resultat final una producció escènica de caràcter escolar. També es volia provar l’aplicació de l’anomenada metodologia per projectes a les aules de la nostra escola de música amb un projecte multidisciplinar que permetera treballar aspectes curriculars des d’un àmbit més motivador per a l’alumnat.

“La música de la natura” es basava en l’obra “El Carnaval dels Animals” del compositor francès Camille Saint-Saëns, una obra considerada una broma musical. Lleons, gallines, pollets, cangurs i peixos són objecte d’una sèrie d’afectuosos retrats realitzats amb tota una varietat de recursos i enginyosos procediments musicals, que l’han convertida en una obra valuosíssima com a eina pedagògica.

El resultat final del projecte va consistir en un concert-espectacle realitzat a l’Aulari de la Música i les Arts de Picassent (AUMA) el 18 d’abril de 2015, adreçat als més menuts de la casa i que va comptar amb la interpretació de:

L’Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Om de Picassent                           Bartomeu Jaume, piano                                                                                                Toni Moya, piano                                                                                                         Juan José Aguado, director d’orquestra                                                                       Fanfi Garcia, director d’escena                                                                                 Josefa Maravella, coordinadora del projecte i textos                                                 Alumnat de l’Escola de Música l’Om de Picassent

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

PATROCINADOR:

Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana

C_CON

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s