Qui som?

logo-smlom_red.jpg

La música és l’essència d’un poble”.

La Societat Musical l’Om de Picassent és una associació musical sense ànim de lucre creada a Picassent (València) en març de 2006, que va nàixer per l’interès d’un grup de professionals i aficionats de la música amb l’objectiu de renovar i desenvolupar l’entorn musical i cultural de Picassent.

En l’actualitat, està formada per més de 200 socis i sòcies, compta amb una escola de música a més de diverses agrupacions col·lectives com ara l’Orquestra Simfònica dirigida per Ximo Arias; la Banda, dirigida per Héctor Pérez; l’Orquestra Infantil, dirigida per Alícia Sanchis; el Cor d’Adults sota la direcció de Rafael Cifre i el Grup de Guitarres dirigit per Fernando Sampedro.

Som una societat musical jove basada en “la innovació de la tradició”, que mira cap al futur reformulant l’antiga tradició musical valenciana per adaptar-la als nous temps. Així la nostra escola de música, l’Escola de Música l’Om de Picassent, basa la seua metodologia en una pedagogia fruit de l’aprenentatge per experiència, on l’alumnat és el protagonista i és qui experimenta, sent, viu la música i l’aprén divertint-se des de ben xicotet.

La Societat Musical l’Om realitza totes aquelles activitats que fomenten aspectes culturals, artístics i recreatius: s’organitzen concerts, festivals, intercanvis, presentacions de llibres, exposicions, trobades i audicions, entre altres, fomentant amb caràcter prioritari, la promoció i difusió de la música per mitjà de les seues agrupacions, oferint una formació instrumental als seus membres i participant en l’oferta cultural tant a nivell local com en el nostre entorn col·laborant per exemple amb altres entitats locals com ara l’Associació Contra el Càncer, l’ONG Projecte Niquia, el Cor d’Amics de Cristòfor Aguado, l’Escola d’Adults de Picassent o les confraries de la Mare de Déu de Vallivana i de la Verge de la Medalla Miraculosa.

També s’organitzen activitats per al desenvolupament social dels músics i socis de la nostra societat (festes de Santa Cecília, dinars de germanor, excursions didàctiques, etc.). Els músics i l’alumnat de l’escola de música, a part de completar els seus estudis musicals i de servir a una raó social i divulgativa de la música, veuran en les diferents agrupacions, una oportunitat de desenvolupament personal i de relació social.

Si vols participar en aquest projecte, no dubtes en posar-te en contacte amb nosaltres. T’esperem.